6 Ocak 2008 Pazar

MUTLU MUYUZ?

Gizem Kıvanç





















Mutluluğun ne olduğunu bilmek mi daha zor yoksa onu yakalamak mı? Hangisi sizce? Karar veremiyor insan değil mi? Biz en iyisi ikisini de birlikte ele alalım.

Çoğumuz bilmiyoruzdur gerçek mutluluğun ne olduğunu. Saçma sapan şeylerde bulmaya çalışırız. Bulamayınca da kahroluruz. Gözümüz hiç bir şeyi görmez o zaman. O mutluluk bizi teğet bile geçmedi ya bir sefer, işte her şey biter umudumuz kalmaz. Bir daha yanımıza uğramayacak sanırız. Oysa bilmeyiz ki karamsarlığın en büyük düşmanımız olduğunu.

Yeri gelmişken bir arkadaşımın da bu kötü huyundan bahsetmeden geçemeyeceğim. Demiştim ya karamsarlık en büyük düşmanımız diye, işte bu arkadaşımızın da başına ne geldiyse bu sözü çok abartılı bir şekilde ilke edindiğinden gelmiştir. O hep iyi düşünür, gerçekçi yaklaşmaz olaya. Kendisi ne istiyorsa, nasıl istiyorsa o dur gerçek olan. İşte karamsar olmamayı fazla abartan kişiler de yanılgıya düşebilirler. Tabi ki mutlu olmasını bilmeli insan ama olur olmaz olaylardan da olur olmaz anlamlar çıkarılmamalı. Sorarım size kimler bu zamana kadar gerçek mutluluğu yakaladı? Kaçınız bu mutluluğu yakalamaya çalışırken yüzmeyi unuttu, boğuldu? Belki de hepimiz…
Belki de hepimiz yanlış yerlerde, yanlış zamanlarda ve yanlış şekilde yakalamaya çalıştık mutluluğu. Ama vazgeçmemeli insan. Yaşamdan umudunu kesmemeli. Unutmayalım ki yaşamak, ölmekten daha çok cesaret ister.

Mutluluk küçük ayrıntılarda gizlidir. Karamsar olmayan ama bir o kadar da gerçekçi bakış açısı bu ayrıntıların içindeki hazineye sahip olmamızı sağlayabilir.

Hepimize sonsuz ve bir o kadar da gerçek mutluluklar diliyorum…

1 yorum:

Unknown dedi ki...

bravo gizem yazı yazdıgını bilmiyodum cok guzel olmus:)